Geschiedenis

Van Dalen cameraverhuur bestaat sinds de jaren 70 en faciliteert al decennia lang het Nederlandse medialandschap op het gebied van camera, licht, geluid en grip.

De laatste jaren hebben wij ons dienstenpakket flink uitgebreid door een intensieve samenwerking met Deadline Producties. Je kunt zodoende ook bij ons terecht voor het aanvragen van cameramensen, inzetten van editors, 2d en 3D animatie producties, livestreaming en meer camera producties, huur van edit apparatuur, productie ondersteuning, drone operators en ga zo maar door.

Hier staan wij voor

Beschikbaarheid

Ons bedrijf hanteert geen echte openingstijden en sluitingstijden. Op afspraak is alles mogelijk , of je nu op zondagochtend om 05:00 uur wilt afspreken of op eerste kerstdag om 23:45 uur. Standaard proberen wij je uiteraard om op werkdagen tussen 06:00 en 20:00 uur van dienst te kunnen zijn. Maar uitzonderingen en speciale wensen zijn altijd bespreekbaar. Omdat wij ook weleens snel weg moeten is onaangekondigd langs komen niet altijd mogelijk. Wij adviseren dan ook met klem om te bellen voor je wegrijdt, want het zou zonde zijn als je voor een gesloten deur staat. En als je belt, kunnen wij meteen aangeven of alles ook daadwerkelijk al voor je in huis is . Zo voorkom je onnodig wachten of extra reistijd.

Kortom: bel altijd even voor je wegrijdt!

Vervanging

Als er zich op de set onverhoopt een probleem met de apparatuur voordoet, bel ons dan meteen. Wij gaan dan eerst proberen om het ‘op afstand’ ( telefonisch) op te lossen. Vaak is dat toch het herstarten van de apparatuur en het doorlopen van de basis vragen over het gebruik ervan. Mocht dat niet helpen, dan gaan wij ons best doen om zo snel mogelijk een vervangend toestel bij je te krijgen. Uiteraard zijn de afstand en onze dan aanwezige voorraad leidend in wat wij je kunnen bieden en hoe snel wij bij je zijn.

Zekerheid

Met onze verzekering zijn wij wereldwijd verzekerd voor alle calamiteiten gedurende een shoot. Mocht je waar dan ook problemen hebben met onze apparatuur, schroom dan niet om ons te bellen. Wij gaan ons best doen om het zo snel mogelijk op te lossen. Aan onze verzekering zitten wel voorwaarden waar wij je op willen attenderen.

* Oordeelkundig gebruik: een camera mag bijvoorbeeld alleen bediend/gebruikt worden door een erkend cameraman.

* Het eigen risico bij onze verzekering is €2.500,00 per schademelding. Houd daar rekening mee bij jullie eigen verzekering; dek dit bedrag af via de ‘inhuur derde/tijdelijke toezicht’ clausule bij je eigen professionele WA verzekering.

Ons Team

René van Dalen

Eigenaar

In 1993 in Hilversum komen werken bij Martin van Dalen videobedrijf als algemeen assistent. Daarna heeft hij in 2000 de zaak van Martin overgenomen en is sinds 2017 een compagnon schap aangegaan met Teun. Samen runnen wij met Joni en Richard met veel plezier ons bedrijf.

Teun Driessen

Eigenaar

In 2003 begon Teun zijn carrière in de media als junior regisseur bij Endemol nl. Niet lang daarna begon hij naast zijn werk zichzelf editing- en animatie kennis aan te leren. Hij is momenteel binnen het team een echte allrounder die wordt ingezet op vele vakgebieden.